Aanmelden Basisexamen inburgeren buitenland



Informatie Basisexamen inburgeren buitenland



Iedereen die MVV-plichtig en tussen de 18 en 65 jaar oud is moet al vóór de komst naar Nederland inburgeren. U moet het Basisexamen Inburgering halen op de Nederlandse ambassade in het buitenland.

Moet u het basisexamen inburgering buitenland doen? Dan kunt u zich hier aanmelden.

Meerkeuzevragen
Het grootste deel van de vragen zal in de vorm van meerkeuzevragen gesteld worden. Voor het onderdeel Spreekvaardigheid moet de kandidaat ook antwoorden inspreken. Deze antwoorden worden beoordeeld door menselijke beoordelaars en niet door de computer.

3 Verschillende examenonderdelen
De drie verschillende examenonderdelen kunnen tegelijk of ook afzonderlijk worden afgelegd. De kandidaat hoeft niet het hele examen weer over te doen als voor een bepaald examenonderdeel de score onvoldoende is. Het is dus altijd mogelijk om alleen de onderdelen te herkansen waarvoor een onvoldoende is behaald.

Wilt u weten of u het basisexamen inburgeren buitenland moet doen? 


Of wilt u meer informatie over de machtiging tot voorlopig verblijf (MVV)? Kijk dan op de website van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Wilt u meer informatie over het basisexamen inburgering buitenland? Of wilt u het examen oefenen? Kijk dan op de website Naar Nederland.
Kosten

Hieronder ziet u hoeveel geld het basisexamen inburgering buitenland kost.

ExamenKostenSpreekvaardigheid € 60,-
Leesvaardigheid € 50,-
Kennis van de Nederlandse Samenleving € 40,-
Totaal € 150,-


Aanmelden en betalen Basisexamen inburgeren buitenland


Examen doen kost geld. Wilt u het basisexamen inburgering buitenland doen? Meld u dan aan met het digitale aanmeldingsformulier. Dan krijgt u binnen 5 werkdagen meer informatie over het examen en over het betalen.

U gaat naar een andere siteDigitaal aanmeldformulier basisexamen inburgering buitenland
Aanmelden met een papieren formulier

U kunt zich ook aanmelden met een papieren formulier. Dan krijgt u later een reactie van DUO dan als u zich aanmeldt met het digitale formulier. Wilt u toch een papieren aanmeldingsformulier? Bel dan naar 1400 (buiten Nederland +31 774 65 67 67).



Bewijs van betaling Basisexamen inburgeren buitenland


Hebt u betaald? Dan krijgt u een e-mail. U kunt dan een afspraak maken bij de ambassade of het consulaat om uw examen te doen. De e-mail is het bewijs dat u het geld hebt betaald. En dat u dus examen mag doen.
Uitslag examen

U krijgt binnen 8 weken de uitslag van het examen. U krijgt een mail met de uitslag.



Informatie basisexamen inburgering in het buitenland